A BME Solar Boat Team 3 fő szakmai egységre tagolható: Gépészet, Gazdaság, Elektronika (GGE). A csapat élén a csapatkapitány áll, akinek elsődleges feladata a csapat vezetése és koordinálása, valamint a három fő szakmai egység munkájának a harmonizálása a csapaton belül. Minden szakmai egység élén egy csoportvezető áll, aki összekapcsolja a csoporton belül futó projekteket.

 

A gazdasági csoport

A Gazdasági csoport további két részegységre tagolható: Pénzügy & Stratégia és Business Marketing. A Gazdasági csoport fő feladatai közé tartozik a csapat költségvetésének kezelése, illetve a marketing tevékenységek ellátása. Ezek mellett a megjelenések és a csapatépítő programok megszervezése is részét képezi a csapat tevékenységeinek.

 

Az elektronikai csoport

Az elektronikai csoport két részegységből áll: Elektrotechnika és Informatika. Az elektronikai csoport legfontosabb feladatai a hajó energia ellátásának a biztosítása és monitorozása. Számos villamos energetikai, valamint informatikai projekt köthető a csoporthoz, mint például akkumulátor design, töltésvezérlés tervezése, vagy szenzorok közötti kommunikáció. A 2020-as versenyszezontól a csapat nagy figyelmet fordít a felhő alapú IoT technológiákban rejlő lehetőségekre is.

 

 

A gépészeti csoport

A gépészeti csoportban két részegység található: Anyagtechnológia és Konstrukciós tervezés & Szimuláció. A konstrukciós részleg felelős a gépészeti tervek megalkotásáért, illetve szimulációjáért. Ilyen tervezést és szimulációt igénylő feladatok például a hajótest és a szárnyprofilok megtervezése, áramlástani szimulációja.

 Az anyagtechnológiai részleg a már megtervezett és szimulációval validált tervek gyártásáért a felelős. A gyártás megtervezése és kivitelezése mellett nagy hangsúly fordítódik a megfelelő anyagtechnológiára is.